Hände 2015

                                                                2015


Hallands Nötköttsproducenter växer och vi är glada över alla nya medlemmar som anslutit sig under 2014-2015. Under året som gått har vi besökt Stäme Lantbruks AB  ( vid årsmötet 2015) och haft en välbesökt sommarträff hos Mathias och Karin  i  Lindberg, Varberg,  som blev utsedda till årets nötköttsföretagare i Halland 2014.


I september hade vi en intressant vandring på Tjolöholm, där vi fick höra hur det var att arbeta och bo på Tjolöholm förr i tiden. Vi fick också besöka Håkan och Marie-Ann Gustavsson på deras gård.


Under året har vi också varit med och nominerat NP Agro/Askome Charolais till att först bli Hallands Nötköttsföretagare för att sedan ta hem segern som hela Sveriges Nötköttsföretagare vid Köttriksdagen i Norrköping. Räkna med en träff hos dem under sommaren 2016.


Styrelsen förbereder också för att arrangera Köttriksdag 2017. Planen är att vara på Hotell Tylösand, där vi också hade 2015 års julbord. Köttriksdagen kommer att medföra mycket spännande arbete framöver.


Till årets Köttriksdag på Gotland vill vi att så många som möjligt kan vara med från Halland. Vi planerar att hyra in en buss.


Vi laddar för ett nytt år med många intressanta aktiviteter, en avelsträff, samt en träff om växtodling inom ekologisk produktion har efterfrågats och planeras.Foto: Lasse Knutsson                                       Foto: Bengt Johansson